V.V. Herkingen’55 1 – V.V. SNS 1 2-1 (1-1)

Doelpunten:
0-1 Jaimy van Rumpt

Opstelling: Jan van Asperen, Brent Melaard, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Willem Braber, Marijn Arensman(Paul Looij), Arjan van Gurp, Robbin Arensman, Jaimy van Rumpt(Danny Durinck)

Voorafgaand aan deze wedstrijden stonden beide ploegen in verliespunten gelijk. Een zogenoemde zes punten wedstrijd. Bij een overwinning zou SNS een grote stap zetten richting de nacompetitie, maar bij een nederlaag zou het haar kansen aanzienlijk verkleinen. Voor Herkingen geldt hetzelfde verhaal. Een mooi affiche, met in het achterhoofd dat de wedstrijden tussen deze ploegen altijd bol staat van verrassingen.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd heeft de ploeg uit Stad aan’t Haringvliet het betere van het spel. Van de vlugge buitenspelers komt de nodige dreiging en het levert binnen tien minuten al een enorme mogelijkheid op. Na een aanval over veel schijven komt de bal voor de voeten van, van Gurp. Met een prachtig schot richting de bovenhoek lijkt hij SNS op voorsprong te schieten, maar doelman Kievit voorkomt dit met een katachtige redding. Na een kwartier spelen komen de mannen van Peter van Poortvliet terecht op voorsprong. Een schitterende actie van Henrik Braber, die met een solo actie vanaf links een aantal tegenstanders de hielen laat zien en vervolgens een perfecte voorzet aflevert bij van Rumpt. Deze hoeft er alleen nog maar tegen aan te lopen en zorgt er in zijn laatste wedstrijd voor, dat SNS op een 0-1 voorsprong komt. Na 20 minuten gaat ook Herkingen, wat meer van zich af bijten en reageert van Asperen attent op een schot in de korte hoek. In de 28e minuut lijkt Herkingen langs zij te komen na een kopbal van Melissant. De scheidsrechter oordeelt dat de bal niet over de lijn is geweest en laat het spel verder door gaan. Nog geen twee minuten later haalt de thuisploeg haar gram, doordat het slordig balverlies bij SNS keihard afstraft. In eerste instantie is van Asperen zijn tegenstander de baas in de één tegen één situatie, maar op de rebound is hij kansloos.

Na de rust krijgt SNS de nodige kansen om afstand te nemen van Herkingen, maar helaas wil de bal er niet in. Een oude voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dit. Jammerlijk genoeg was dit ook vanmiddag van toepassing en wordt de hele tweede helft samengevat door deze paar regels. SNS verdiende een doelpunt en op basis van de tweede helft ook de overwinning, maar wordt door een schitterende schot van afstand in de 82e minuut hard afgestraft door de thuisploeg.

Deze derby was lang niet zo aantrekkelijk als de voorgaande edities. Voor SNS zijn de druiven zuur en voor Herkingen smaken ze extra lekker. Volgende week wacht de Stadtenaren nog een uitduel bij OFB. SNS moet dit duel in winst omzetten om nog enige aanspraak te maken op een verlenging van de competitie. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de andere velden en zijn de kansen flink geslonken. Maar zolang je nog mee doet en kans maakt, moet je er alles aan doen om deze ook te pakken. We strijden door tot het bittere eind. We hopen dan ook volgende week, dat we weer kunnen rekenen op onze trouwe supporters. De aftrap in Ooltgensplaat is om 14.30.