SNS verliest van aanstaande kampioen

maart 20, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 19 Maart 2016

V.V. SNS 1 – De Jonge Spartaan 1 0-2 (0-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jan van Asperen, Henrik Braber, Ries van den Boogert, Pieter van Zielst, Raymon Maliepaard, Robbin Arensman, Marijn Arensman(Jaimy van Rumpt), Brent Melaard(Bernd-Jan Vogelaar), Arjan van Gurp, Paul Looij, Robbert Melaard

SNS verliest van aanstaande kampioen

Na de nipte overwinning uit bij Goudswaardse Boys stond vandaag de kraker met De Jonge Spartaan op het programma. DJS is al dertien wedstrijden ongeslagen en niemand lijkt de ploeg uit Menheerse nog van het kampioenschap af te kunnen houden. SNS doet door een reeks van overwinningen nog volop mee voor de bovenste plaatsen. Een overwinning op de koploper zou een welkome bonus zijn.

In het eerste half uur gebeurt er vrij weinig op sportpark d’n Berg. SNS speelt teruggetrokken en laat DJS het spel maken. Pas na ruim een half uur spelen moet van Asperen voor het eerst in actie komen. Een Spartaanse voorzet komt achter in het strafschop gebied, waarbij een aanvaller uit de rug van een Stadse verdediger wegloopt. De inzet in de korte hoek wordt keurig gekeerd door de doelman. In de resterende tien minuten voor rust is het van Asperen die zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Eerst wordt een buitenspel situatie omzeild door een aanvaller van DJS. Hij komt na een goede actie vrij voor het doel, maar ziet zijn inzet knap gered worden door de Stadse sluitpost. Vlak voor de rust komt SNS nog goed weg, wanneer een vrije trap doorgekopt wordt en de bal uiteindelijk tegen de buitenkant van de paal beland.

Na de rust wordt SNS voor de eerste en eigenlijk ook enige keer echt gevaarlijk. Van Gurp passeert met een mooie actie twee verdedigers, maar ziet zijn schot helaas voorlangs gaan. DJS weet in de tweede helft nog niet veel te creëren en heeft in de 60e minuut een vrije trap nodig om op voorsprong te komen. De indraaiende vrije trap wordt door iedereen gemist en verdwijnt in één keer in het doel. Onder leiding van aanvoerder van Zielst gaat SNS steeds meer druk naar voren uitoefenen. Hier heeft DJS duidelijk moeite mee en gaat ook over tot het hanteren van de lange bal, om zo te profiteren van de ruimte die achterin bij SNS valt. Met een aantal prachtige reddingen houdt van Asperen zijn ploeg in de wedstrijd, maar het mocht uiteindelijk niet baten. In de 90e minuut wordt de wedstrijd beslist door een identieke vrije trap.

Een jammerlijke, maar terechte nederlaag voor de Stadtenaren. Er is vandaag simpelweg te weinig gecreëerd om aanspraak te maken op de overwinning. Maar niet getreurd verliezen van de koploper is geen schande en de wedstrijd van over twee weken is veel belangrijker. Dan staat namelijk het treffen met Zinkwegse Boys op het programma. De achterstand op Zinkwegse Boys is twee punten en bij een overwinning gaat SNS weer over hen heen. De verschillen bovenin blijven klein, maar om tot het einde mee te blijven doen om de prijzen is een overwinning noodzakelijk. SNS heeft twee weken om zich hierop voor te bereiden en de mannen van Peter van Poortvliet gaan er alles aan doen om de punten op Stad te houden. De aftrap is om half drie aan de Vrouwtjesweg.

Volg ons ook op twitter!