Zaterdag 16 maart 2014

V.V. Vierpolders 1 –  V.V. SNS 1  0-0 (0-0)

Doelpunten:

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber (Bernd-Jan Vogelaar), Peter Vroegindeweij, Paul Looij, Gerben de Jong, Arjan van Gurp, Brent Melaard, Ries van den Boogert, Henrik Braber (Sjoerd Koppenaal), Jaimy van Rumpt, (Robbert Melaard), Robbin Arensman

Na de overwinning van vorige week op OFB moest SNS vandaag op bezoek bij Vierpolders. De thuiswedstrijd werd met veel moeite pas in de slotfase beslist. En eindigde uiteindelijke in een 3-1 overwinning voor de Stadtenaren.

De wedstrijd begon wat later dan gepland. De scheidsrechter vond de paarse uitshirts van SNS teveel op het blauw van Vierpolders lijken. Om kwart voor drie kon er dan eindelijk afgetrapt worden.

SNS begon sterk aan de wedstrijd. Vierpolders werd vastgezet op eigen helft en kwam er niet aan te pas. Dit resulteerde al gauw in een aantal kansen voor SNS. In de 10e minuut gaf de Jong een mooie voorzet op Arensman, die de bal maar net over kopte. In de 15e minuut werd SNS een zuivere strafschop onthouden. Arensman werd aangespeeld in de zestienmeter, draait weg bij zijn tegenstander en wordt hardhandig tegen de vlakte gewerkt. Iedereen verwachtte een strafschop, maar de scheidsrechter zegt het niet gezien te hebben. Niet veel later weer een kans voor SNS. Een vrije trap van, van Gurp komt terecht bij vd Boogert. Deze legt de bal terug op de inlopende van Rumpt die verwoestend uithaalt, helaas eindigt deze inzet op de vuisten van de doelman. Ook Melaard zorgde vanaf de rechterkant voor veel dreiging, waar hij de linksback zo nu en dan helemaal zoek speelde. Na een overtuigend eerste half uur waar SNS zeker een doelpunt verdiend had, zakte het niveau helemaal terug. Slordige passing van achteruit, bracht wat onzekerheid in de ploeg en zodoende verloor SNS het overwicht in deze wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Vierpolders nog een grote kans na een fout achterin. De spits kon vrij doorlopen op van Asperen, maar deze redde uitstekend.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de eerste helft. Het was duidelijk SNS wat op jacht was naar een treffer. Maar hierdoor kon Vierpolders ook nog een paar keer gevaarlijk counteren. Mede door uitstekend verdedigen van Vroegindeweij werden deze situaties onschadelijk gemaakt. Ook na de rust verdiende SNS nog een penalty. De verdediger van Vierpolders nam de bal keurig met de hand aan, wat de scheidsrechter blijkbaar als reglementair beschouwde. In de 75e minuut werd een zuiver doelpunt van SNS afgekeurd. Het is Arensman die van achteruit in gespeeld wordt, de bal keurig meegeeft op van Rumpt, die met een mooie actie SNS op voorsprong denkt te brengen. Helaas laat de scheidsrechter zich beïnvloeden door de grensrechter en keurt het doelpunt af. Al met al zat het SNS niet mee vanmiddag. En eindigde de wedstrijd met de spreekwoordelijke brillenstand.

Volgende week zaterdag komt SCO’63 op bezoek. Beide ploegen hebben momenteel 42 punten. SNS moet het positieve gevoel van het eerste half uur zien vast te houden en zo met vertrouwen naar het duel toewerken.