SNS wint lastige uitwedstrijd in Goudswaard

maart 13, 2016 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 12 maart 2016

V.V. Goudswaardse Boys 1 – V.V. SNS 1 0-1 (0-0)

Doelpunten: 0-1 Robbin Arensman

Opstelling: Jan van Asperen, Jordi Smit(Brent Melaard), Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst, Raymon Maliepaard(Xandro Ista), Marijn Arensman, Ries van den Boogert, Henrik Braber, Robbin Arensman, Paul Looij, Danny Durinck(Jaimy van Rumpt)

SNS wint lastige uitwedstrijd in Goudswaard

In de zevende wedstrijd na de winterstop moest de ploeg van Peter van Poortvliet op bezoek bij Goudswaardse Boys. De thuisploeg is bezig aan een goede reeks en behaalde uit de laatste vijf wedstrijden maar liefs negen punten. Ook SNS is bezig aan een ijzersterke serie. Er werd na de winterstop maar eenmaal verloren en de overige wedstrijden werden in winst omgezet. Een strijd vanmiddag tussen twee ploegen die het goede gevoel van de afgelopen weken willen vasthouden en zo ook deze wedstrijd aan de zegekar te binden.

De weersomstandigheden waren vanmiddag optimaal. Een stralende zon, helder blauwe lucht en een strakke grasmat zouden de ingrediënten moeten zijn voor een mooie pot voetbal. In het eerste half uur lag het tempo bijzonder laag. SNS had veelvuldig de bal achterin en kreeg van de thuisploeg alle tijd om rustig op te bouwen. Veel grote kansen werden er niet gecreëerd. Dit ook mede door het continu wegglijden van de Stadse voorhoede. De grasmat lag er keurig bij, alleen door de zachte toplaag werd het veld wat glibberig. De eerste mogelijkheid was toch voor SNS. Robbin Arensman weet zijn linker vrij te spelen in het zestienmetergebied, maar vindt de keeper op zijn weg. De allergrootste kans van de eerste helft was voor Goudswaardse Boys. Een corner werd door veel spelers gemist en net door een Stads been van richting veranderd, waardoor de aanvoerder bij de tweede paal volledig vrij stond om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Dat het SNS aan geluk niet ontbrak werd hierbij al gelijk duidelijk. Tot ieders verbazing belandde de bal op de paal en niet tegen de touwen. In het resterende deel van de eerste helft kregen de Stadtenaren nog een kans na een goede actie van Smit, zijn poging ging net naast. Aan de andere kant greep doelman van Asperen adequaat in na dat hij plots twee aanvallers van Goudswaard op zich af zag komen. Hierbij werd hij ongelukkig in zijn gezicht geraakt door een aantal noppen, gelukkig viel de schade mee en kon hij de wedstrijd uitspelen.

Ook na de rust bleef het een open strijd en kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen. SNS had het aan doelman van Asperen te danken dat het al niet vroeg in de tweede helft op achterstand kwam. Wederom een één op één situatie, maar weer kwam de boomlange doelman als winnaar uit de strijd. De grootste kans voor SNS na de rust kwam na zo’n uur spelen tot stand. Een mooie pass van Smit liet Robbin Arensman keurig lopen en zo stond van den Boogert oog in oog met de doelman van Goudswaard. Hij trachtte de bal langs de keeper in de verre hoek de schuiven, maar zijn uitgestoken been voor kwam dat. In de tegenstoten van de thuisploeg ging er veel dreiging uit van de snelle buitenspelers. Dat hier ging doelpunten uit vielen was ook mede te danken aan het uitstekende optreden van de 16 jarige Raymon Maliepaard. Hij hield zich keurig staande en zag zelfs zijn directe tegenstander gewisseld worden. Uiteindelijke was het toch SNS wat deze middag met de zege aan de haal zou gaan. De enige treffer kwam in de 80e minuut tot stand nadat Melaard, net hersteld van een blindedarm operatie, een mooie actie bestraft zag worden met een vrije trap. Dit was een mooi klusje voor Robbin Arensman. Met een vlammend hard schot schiet hij zijn ploeg naar de overwinning. In de slotfase komt SNS nog wel onder druk te staan. Aanvoerder Vroegindeweij moet in de 83e minuut noodgedwongen aan de handrem trekken, doorgebroken speler dus rood en zo moet SNS met 10 man verder. Goudswaard zet nog wel aan en is nog één keer dicht bij een treffer. Doelman van Asperen lijkt voor het eerst deze middag geklopt te worden, maar een uitstekende actie van Ista op de doellijn voorkomt dat de thuisploeg op gelijke hoogte komt.

Door deze belangrijke overwinning blijft SNS nog steeds bovenin meedoen. Het verschil in verliespunten tussen de nummer drie en zeven is minimaal en in de resterende zeven speelrondes kan er dus nog van alles gebeuren. Zaak is dat SNS haar punten blijft pakken om zo lang mogelijk in deze strijd verwikkeld te blijven. Zaterdag wacht de kraker met koploper De Jonge Spartaan. Het zal een hele zware wedstrijd worden voor de mannen van Peter van Poortvliet. Maar met de gebruikelijke vechtlust is alles mogelijk. De aftrap is om 14.30. We rekenen weer op steun van het Stadse publiek! Tot volgende week.

Volg ons ook op twitter!