Zaterdag 22 maart 2014

V.V. SNS 1 – V.V. SCO’63 1  1-1 (1-0)

Doelpunten:      1-0 Henrik Braber

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber, Peter Vroegindeweij, Paul Looij, Gerben de Jong, Arjan van Gurp, Brent Melaard (Marijn Arensman), Ries van den Boogert, Henrik Braber, Jaimy van Rumpt, (Sjoerd Koppenaal), Robbin Arensman

Vorig weekend speelde SNS doelpuntloos gelijk tegen Vierpolders. SCO won vorige week ruim van Flakkee en reisde met veel zelfvertrouwen af naar Stad aan ’t Haringvliet. De uitwedstrijd eindigde in 1-1 waar beide ploegen elkaar niet veel ontliepen.

Direct na het eerste fluitsignaal werd SNS onder druk gezet. En kreeg het in de eerste vijf minuten al 2 corners te verwerken. Hier kwam niet direct gevaar uit, maar dreigend was het zeker. In de 7e minuut liet Henrik Braber zien, dat SNS met een andere mentaliteit op het veld stond dan een week geleden. De keeper van SCO kon de bal niet goed verwerken, Braber gaat vervolgens goed door en schuift de bal in het lege doel. Een flinke opsteker voor de Stadtenaren. Na dit doelpunt zijn de rollen omgedraaid en is het SNS dat aanvalt en een aantal grote kansen krijgt. In de 17e minuut is het Melaard die met een prachtige actie zijn directe tegenstander passeert, de bal terug legt op van Rumpt die knap uithaalt, maar zijn schot door een verdediger geblokt ziet worden. In de 33e minuut is het weer Melaard die gevaarlijk is. Hij passeert de keeper, alleen ziet hij tot ieders teleurstelling zijn doelpoging in het zijnet verdwijnen. SCO krijgt in de 36e minuut een gemakkelijk gegeven vrije trap halverwege de helft van SNS. De bal wordt gevaarlijk de zestienmeter ingedraaid, maar wordt uit de lucht geplukt door doelman van Asperen. Vlak voor rust is het van Gurp die nog een mogelijkheid krijgt, maar ook deze kans wordt niet verzilverd.

Na rust is het nog steeds SNS dat de dienst uit maakt. De organisatie staat uitstekend en er wordt geen enkele kans weggegeven. Na 10 minuten voetballen in de tweede helft krijgt Arensman een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden. Van dichtbij mag hij uithalen, alleen de keeper redt uitstekend. In de 66e minuut lijkt het dan eindelijk 2-0 te worden. Een scrimmage voor het doel van SCO, waarbij lijkt dat de bal de doellijn gepasseerd heeft, vlagt de grensrechter voor een achterbal en de scheidsrechter neemt dit signaal over. Vijf minuten later lukt het Arensman wederom niet om een 1 tegen 1 duel met de keeper in zijn voordeel te beslechten. Zijn stift over de doelman is niet hard genoeg en kan door de verdediging weggewerkt worden. Een hectische slotfase zorgt voor een onverwacht einde van deze middag. In de 88e minuut passeert Henrik Braber op snelheid zijn directe tegenstander en wordt in het strafschop gebied ten val gebracht. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip en van Gurp kan zijn team in veilige haven schieten. Helaas eindigt zijn inzet tegen de binnenkant van de paal. De zoveelste kans die SNS deze middag om zeep helpt.  En als je zelf niet scoort dan kan gewacht worden op een tegentreffer. En ook vanmiddag was deze al eeuwen oude voetbalwet van toepassing. In blessuretijd krijgt SCO een vrijetrap na een overtreding van de Jong. De bal komt terug van de muur en de afgeslagen bal komt al dan niet in buitenspel positie, terecht voor de voeten van een speler van SCO. Deze passeert van Asperen met een schuiver in de linkerhoek.

Kort hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks deze teleurstelling kan SNS met de vanmiddag getoonde passie, beleving en mentaliteit met een positief gevoel richting het slot van de competitie. Trainer Dabak was trots op zijn mannen, die van het begin tot het eind geknokt hebben voor de overwinning. Over twee weken wacht de uitwedstrijd bij Simonshaven. De aftrap is om 14.30.