oktober 11, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

1-2 Paul Looij
1-3 Robbin Arensman
1-4 Robbin Arensman

Opstelling: Aaron Huizer, Henrik Braber(Paul Looij), Peter Vroegindeweij, Martin Huizer, Bernd-Jan Vogelaar(Xandro Ista), Brent Melaard, Arjan van Gurp, Pieter van Zielst, Robbert Melaard(Jaimy van Rumpt), Ries van den Boogert, Robbin Arensman

Op wederom een mooie voetbalzaterdag stond op Sportpark ‘de Kopernis’ de derby tussen NTVV en SNS op het programma. Er kan rustig gezegd worden, dat beide ploegen een teleurstellende seizoenstart doormaken. NTVV haalde uit zijn eerste 5 wedstrijden, 1 punt thuis tegen Goudswaardse Boys. Ook bij SNS staat de teller nog op 1 punt, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, dan de ploeg uit Nieuwe-Tonge. Er zat dus voor allebei niets anders op, dan vol voor de winst gaan.

In de eerste paar minuten werd al gelijk duidelijk wat de strijdplannen waren voor vandaag. NTVV koos met name voor de lange bal, om zo snel mogelijk de snelle spitsen voorin aan het werk te zetten. SNS wilde de thuisploeg juist via de vleugels bestrijden en dit lukte aardig in het eerste half uur. Brent Melaard en Van Gurp waren keer op keer hun directe tegenstander te snel af en zorgden met hun voorzetten voor menig gevaar. Dit leverde al snel 4 a 5 mogelijkheden op voor SNS, maar de scherpte in de afronding ontbrak nog bij Arensman en van den Boogert. Aan de andere kant kreeg ook de thuisploeg een dot van een kans. De vleugelaanvaller sneed goed naar binnen en zag zijn schot via de onderkant van de lat weer het veld in stuiten. Na ongeveer een half uur spelen, was van den Boogert het slachtoffer van een idiote natrapactie. De scheidsrechter nam de enige juiste beslissing en stuurde de middenvelder van NTVV met rood naar de kleedkamer. Hierna nam de druk van SNS toe. In de 35e minuut was daar eindelijk de openingstreffer. Een mooi aangesneden vrije trap van, van Gurp kwam voor de voeten van Arensman, die de bal goed controleerde en in de korte hoek schoot. Veel spannends gebeurde er niet meer voor rust en iedereen dacht dat er met een 0-1 stand gerust zou gaan worden. In de 45e minuut kwam een aanvaller van NTVV ongelukkig ten val in de zestienmeter en de scheidsrechter blies terecht voor penalty. Deze werd goed binnen geschoten en niet veel later klonk het fluitsignaal voor de rust.

Dit was een nieuwe ervaring voor de Stadtenaren, want in de voorgaande wedstrijden ging men telkens met een voorsprong de rust in. Na de rust ging SNS vol in de aanval. En dat leverde in de tweede helft in totaal zestien 100% kansen op. In de 56e minuut bekroonde Looij zijn invalbeurt met een prachtige treffer. Via de uitstekend ingevallen van Rumpt, kwam de bal terecht bij Brent Melaard. Deze zag Looij vrijlopen op de rand van het zestienmeter gebied, legde de bal terug en zonder te twijfelen ramde hij de bal in de linker kruising. Dit was een enorme bevrijding voor SNS. Daarna waren er een tal van mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dit liet men na. En de vuistregel van: als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander, was bijna van toepassing. Een aanvaller van NTVV kon alleen door op doelman Huizer. Maar met een prachtige redding hield hij zijn ploeg op de been. Dit was cruciaal, want niet veel later werd de wedstrijd wel beslist door SNS. Arenmans werd ingespeeld en hij speelde zichzelf vrij voor het doel en met een hard laag schot, verschalkte hij de keeper. De wedstrijd was toen beslist. De Stadse verdediging onder leiding van de uitstekende spelende Vroegindeweij gaf geen krimp. In de 88e minuut werd een doelpunt van, van Gurp onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het werd uiteindelijk toch nog 1-4. Brent Melaard werd diep gestuurd en bereikte Arensman voor het doel die zijn derde van de middag maakte. Een prachtige teamprestatie en een dik verdiende overwinning voor de mannen van Poortvliet en Smit.

Zo weet SNS eindelijk weer te winnen en had met een beetje nauwkeurigheid de score vandaag nog verder op kunnen lopen. Dit is iets, waar deze week weer hard aan gewerkt kan worden, als voorbereiding op het duel met Goudswaardse Boys. Een heel belangrijk duel voor SNS. Bij winst is er weer aansluiting bij de brede middenmoot en kan er weer langzaam omhoog gekeken gaan worden. De aftrap is om 14.30 aan de Vrouwtjesweg. We rekenen weer op support van het Stadse publiek. Tot volgende week!