Tiental SNS moet in slotfase buigen voor DJS

november 1, 2015 0 Wedstrijdverslag SNS 1

Zaterdag 31 oktober 2015

De Jonge Spartaan 1 – V.V. SNS 1 4-3 (3-3)

Doelpunten: 1-1 Jaimy van Rumpt
2-2 Robbin Arensman
3-3 Robbin Arensman

Opstelling: Aaron Huizer, Brent Melaard, Peter Vroegindeweij, Pieter van Zielst(Robbert Melaard), Xandro Ista(Henrik Braber), Marijn Arensman, Ries van den Boogert, Arjan van Gurp, Jaimy van Rumpt, Paul Looij, Robbin Arensman

Tiental SNS moet in slotfase buigen voor DJS

In het laatste weekend van oktober stond voor SNS de derby met De Jonge Spartaan op het programma. Beide ploegen kennen een valse start van het nieuwe seizoen, maar hebben de laatste weken de weg omhoog weer ingeslagen. Bij winnaar zou weer aansluiten bij de bovenste ploegen en de verliezer moet weer plaats nemen in de wachtkamer.

Om 14.30 blaast scheidsrechter van Leeuwen voor het begin van de wedstrijd op een zonovergoten ‘Sportpark Spartacus’. De wedstrijd is nog geen twee minuten oud of de thuisploeg komt op voorsprong. Een mislukte voorzet vanaf de linkerkant, lijkt een prooi voor doelman Huizer, echter deze glijdt weg en de attente aanvaller van de Jonge Spartaan kan gemakkelijk binnen schieten. Hierna besluit de scheidsrechter dat DJS andere shirts aan moet trekken, omdat de verschillen tussen het paars en blauw door het felle zonnetje lastig te zien zijn. Na tien minuten kan de wedstrijd weer vervolgd worden. Na een kwartier is het SNS wat op gelijke hoogte komt. Een lange bal van doelman Huizer komt terecht bij Robbin Arensman. Deze kopt de bal keurig door op van Rumpt, die heel koel blijft en de bal langs de keeper in het doel schuift. Lang kan SNS niet genieten van dit doelpunt. Vijf minuten later is het DJS wat weer op voorsprong komt. Een aanvaller krijgt de bal vanaf links aangespeeld en schiet vanuit een moeilijke hoek, waarna doelman Huizer de bal weer uit het net mag vissen. De Stadtenaren moeten de rug weer rechten en gaan weer op zoek naar de gelijkmaker. Die lijkt er weer vrij snel te komen, maar een schot van Robbin Arensman wordt op het laatste moment goed geblokt door een Spartaanse verdediger. In de 34e minuut mag SNS een vrije trap nemen halverwege de helft van DJS. Van Zielst slingert de bal voor het doel en via het hoofd van, van den Boogert komt de bal voor de voeten van Robbin Arensman. Deze reageert heel attent en schiet SNS weer op gelijke hoogte. De eerste helft wordt vervolgens nog wat ontsiert door wat opstootjes. En wordt deze situatie vervolgens verkeerd beoordeeld door de scheidsrechter, die Vroegindeweij ten onrechte een gele kaart geeft. Vlak voor de rust mag een aanvaller van DJS wel heel gemakkelijk langs een paar man dribbelen en geeft met een geplaatst schot Huizer het nakijken. Met nog een paar seconden op de klok, gaat SNS vanaf de aftrap gelijk in de aanval via de snelle van Gurp. Hij levert een goede voorzet af en de bal blijft hangen voor het doel en in de kluts is het Robbin Arensman die zijn tweede treffer van de middag maakt.

De tweede helft is nog geen vijf minuten oud of SNS komt al met tien man te staan. Een overtreding van Brent Melaard wordt met geel bestraft en dit was zijn tweede en hij moest vervroegd de kleedkamer op gaan zoeken. Een zware beslissing van de scheidsrechter, want aan de andere kant mocht DJS wel onbestraft overtredingen maken. In het vervolg van de tweede helft weert zich goed met tien man. Er zijn wel wat mogelijkheden voor de thuisploeg, maar geen echte grote kansen. In de 85e krijgt SNS zelfs nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen. De inzet van, van Rumpt is echter niet hard genoeg om het de keeper van DJS lastig te maken. In de 88e minuut valt het doek voor SNS. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld, wordt door de muur van richting veranderd en blijft ongelukkig in de kluts hangen. Een Spartaanse aanvaller is er als de kippen bij en schiet zijn ploeg naar de overwinning.

Een zure nederlaag voor SNS. Er is zeker met tien man keihard voor elkaar gewerkt. Zoals al vaker dit seizoen speelt ook de geluksfactor een belangrijke rol en helaas wil deze dit seizoen nog niet in Stads voordeel werken. Volgende week moet SNS op bezoek bij Zinkwegse Boys, de huidige nummer twee van de ranglijst. SNS zal het moeten doen zonder een aantal basisspelers en zal dus weer vol aan de bak moeten om de drie punten mee te nemen naar Stad aan’t Haringvliet. De aftrap in Zinkweg is om 14.30. Tot volgende week!

Volg ons ook op twitter!