Wedstrijdverslag 05-11-2016 Zuidland VR 3 – ST Flakkee/SNS VR2

november 8, 2016 0 Bestuursnieuws, Wedstrijdverslag Dames

Vrijdagavond weer het overleg onder de leiders. Deze is vrij snel klaar omdat we slechts 13 speelsters tot onze beschikking hebben. (dachten we!!) om 19.30 krijgen we echter een afmelding van Tessa W. i.v.m. ziek zijn. Dan weer een aanpassing en maar hopen dat er niet nog meer afmelden. De dames van VR1 kunnen deze morgen ons niet helpen, omdat zij een uur later al beginnen aan hun eigen wedstrijd en ook deze dag maar slechts 12 speelsters beschikbaar hebben. Op deze zaterdag staat voor ons de wekker wel heel vroeg, omdat wij al om kwart over acht vertrekken vanaf de Staver. Maar ook Suzette moet zich ziek afmelden op de zaterdagmorgen. Dus vertrekken we met maar 11 speelsters naar Zuidland.
Daar aangekomen op het gemak omgekleed, wedstrijd besproken en vol goede moed het veld op. De sfeer was goed en zelfs het weer laat zich op dit moment van de goede kant zien.
We starten deze dag met Eva op het doel, Evi links back en Romy op de rechts back positie.
Kirsten laatste vrouw en Mirthe v. G. ervoor als voor stopster.
Links op het middenveld Wendy, mid mid Tessa D. en rechts op het middenveld Sanne.
Links voor Dolorus in de spits Lisa en rechtsbuiten Marlou.
Dan gaat de wedstrijd beginnen en blijkt dat wij moeite hebben op sommige posities met al deze afmeldingen. Zo heeft Romy in het begin moeite om haar juiste plaatst te vinden en heeft ze ook nog eens een hele snelle en behendige speelster tegenover zich. Ook aan de andere kant heeft Evi haar handen vol aan ook al een snelle en behendige speelster.
Elke keer wanneer zij worden gepasseerd moet Kirsten of Mirthe hier op ingrijpen.
Dit gaat vaak goed, maar vraag niet hoe!! Hieruit kan je goed het verschil zien van de vaste verdediging. Echt geen schande!!! Door het harde werken maken jullie heel veel goed!
En dat was deze morgen wel aanwezig. We wilden wel werken, maar we waren niet alert genoeg. Te weinig beweging zonder bal. Na 10 min gaat het dan voor de eerste keer fout.
Het eerste misverstand deze morgen was tussen Eva en Evi, ze gaan beiden op de bal af, waar achter een aanvalster van Zuidland loopt. Evi denkt dat Eva hem pakt maar andersom is het Eva die denkt dat Evi de bal verder meeneemt. Hij blijft dus netjes liggen voor de aanvalster, die dan ook niet veel moeite hoeft te doen om in een leeg doel te scoren. 1-0
Wij blijven gewoon goed voetballen en in het totaalplaatje doen we echt niet onder voor Zuidland en ook wij krijgen een aantal kleine kansjes. Alleen zijn wij voorin niet zuiver genoeg in de laatst paas. Het spel gaat gelijk op en veel speelt af op met middenveld. Hier hebben Wendy en Sanne het wat moeilijk in de duels. Meiden ga vol in het duel, nu was het in de eerst helft iets te afwachtend!! Hierdoor komt onze verdediging vaak in een ondertal te staan en is het moeilijk verdedigen. Hierdoor valt al snel de 2-0
Ook hierna is er eigenlijk nog niets aan de hand, ons doelput hangt in de lucht en ik heb er dan ook nog alle vertrouwen in, op een goede afloop.

In de meeste aanvallen van ons heeft de verdediging van Zuidland hun handen vol aan Dolorus en Marlou. Zij zijn het, die op elke bal lopen en zich keer op keer in het duel gooien en dan ook nog vaak als winnaar uit de strijd komen. Hierbij gebruikt Zuidland vaak een hand naar de bal of ze maken een overtreding. Hierbij krijgen wij een vrije trap die wordt genomen door Lisa. Tessa v. D. gaat naast de muur staan en probeert zo de muur iets naar binnen te duwen. Lisa schiet rechts langs de muur ,maar de bal scheerde rakelings aan de verkeerde kant van de paal. Bij een van de corners die tegenwoordig door Dolorus worden getrapt, komt de bal in de zestien, hier ontstaat een duel met meerdere speelsters en ook de keepster van Zuidland bemoeit zich hiermee. De keepster laat de bal los en de bal valt voor de voet van Marlou. Zij neemt de bal met de voet mee naar rechts en tikt hem dan met de punt langs de keepster. 2-1 zou je denken. Maar de scheidsrechter bepaalt anders en keurt dit 100% doelpunt af. Zijn verklaring is dat de keepster een hand op de bal had, dus de bal is uit haar handen geschoten!!! Protesteren helpt niet dus accepteren en doorgaan. We gaan wel door, maar toch levert dit een mentale knauw op. Daarbij komt ook nog eens dat wel heel veel keer de vlag voor buiten spel naar boven gaat, terwijl dit niet altijd het geval is. Dit frustreert enorm en gaat ook nog eens aan het vertrouwen knagen. Wij zijn op dit moment sterker maar komen niet tot scoren. Wel komen we nogmaals heel dichtbij wanneer Sanne de bal van Marlou krijgt op randje zestien en uithaalt. De bal komt met een knal op de paal, jammer Sanne dit was een mooi en goed schot!
Zij komen nog twee keer voor de rust bij ons doel, waarbij een afvallende bal net buiten de zestien met de punt wordt geschoten en waarbij de bal over Eva in het doel verdwijnt. 3-0
Ook hierna voetballen we gewoon door. Net voor de rust breekt Lisa nog een keer door en komt vrij voor de keepster. Ze schiet redelijk in, maar de keepster weet de bal weg te boksen.
De terugkomende bal komt opnieuw voor de voet van Lisa, waarna ze iets te veel tijd neemt om de bal toch weer voor haar rechtse voet te nemen. Hierdoor kreeg de keepster de kans om opnieuw op te staan en nogmaals de bal te pakken. Deze tweede bal had echt met links binnen getikt moeten worden Lisa! Jammer,de volgende keer gewoon proberen. Dan gaan we rusten.
In de rust het een en ander besproken en we geloofden er nog in. Dit was ook terecht, we speelden zeker niet slecht. De tweede helft begon slecht voor ons, na al 3 min was het al 4-0
We kwamen niet echt meer in ons spel, de verdediging speelde beter als in de eerste helft en ook Sanne en Wendy op het middenveld waren sterker dan in de eerste helft. Het kwam alleen niet meer echt tot kansen en het was hoofdzakelijk tegenhouden. Wij hadden totaal geen wissels en zij speelden met totaal 14 of 15 speelsters die elke 10 min. iemand wisselde. Dit brak ons in de loop van de 2e helft op. Kirsten kreeg weer met kramp in haar kuit te maken, maar kon nog door. Echter kreeg Romy een tik tegen haar enkel, waardoor zij geblesseerd uitviel. Nu was Tessa W. wel als supporter mee gekomen. Zij vroeg mij of ze alsnog de resterende tijd mee mocht spelen. Ik heb hierin toegestemd waarna zij snel van kleding wisselde met Romy.

Gelukkig weer met 11 speelsters op het veld.
Hierna valt door opnieuw een grote fout de 5-0
Gelijk hierna valt alsnog Kirsten met kramp uit en moeten wij de wedstrijd uitspelen met 10 speelsters. Kort hierna valt zelfs de 6-0 ook nog net voordat de scheidsrechter voor het einde afblaast.

Jammer meiden dit had echt niet nodig geweest. Maar 4 doelpunten door redelijk domme fouten, daar win je geen wedstrijden mee. Ook werkte de scheidsrechter niet echt mee. Want we hadden hoogstwaarschijnlijk een andere wedstrijd gekregen als het 2-1 had geworden i.p.v. 3-0. Maar ook moeten we reëel zijn, dat we voorin te veel kansen nodig hebben om te scoren. Ik kan zeker niet zeggen dat er slecht is gespeeld, maar alle dingen bij elkaar zorgt er voor dat deze wedstrijd vertekend de boeken ingaat.
Volgende week weer een thuiswedstrijd, waarbij we hopelijk weer over een complete (fitte)selectie kunnen beschikken!!

Volg ons ook op twitter!