Wedstrijdverslag ST Flakkee/SNS Vrouwen 2-Stellendam Vrouwen 1

oktober 29, 2016 0 Bestuursnieuws, Wedstrijdverslag Dames

Na een bekerperiode als MA1 in de eerste klasse te hebben gespeeld waarbij wij steeds meer moeite hadden om een volledig team op de been te krijgen, hebben we besloten om als een vrouwenteam verder te gaan. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat wij speelsters van de vrouwen 1 kunnen bijvoegen als wij niet compleet zijn.

Deze keuze heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad, maar is zeer overwogen genomen.

En dan ineens is het zover, omdat we zijn bijgevoegd in een al ingedeelde competitie lopen we gem.4 wedstrijden achter en spelen we gelijk in dit vrije weekend de eerste wedstrijd tegen Stellendam.

Ietwat terughoudend en gespannen gaan we het veld op, maar we krijgen wel het idee dat ze er zin in hebben.

We starten in de volgende opstelling; Eva op doel, Tessa W. als laatste vrouw. Evi links back Mirthe v. G. Voorstopper. Rechts back Joy, Links op het middenveld Romy mid-mid Mirthe v. N en rechts op het middenveld Suzette. Links voor Dolorus in de spits Lisa en rechts buiten Sanne.

Wanneer de wedstrijd begint wordt al vrij snel duidelijk dat wij de ruimte krijgen om te voetballen. Wij kunnen elkaar lekker vinden en de bal gaat goed rond.

Echter de laatste bal komt steeds niet aan of de verdediging kan nog net de bal een andere richting geven. Toch blijven we doorgaan en creëren we verschillende kansen, maar kunnen we het net nog niet vinden. Wij spelen de eerste 10 min een hoog tempo, waar Stellendam moeite mee heeft. Ook zijn onze speelsters deze dag in een goede en alerte vorm, want er wordt veel bewogen en omgeschakeld. Bij balverlies wordt er dan ook gelijk goed druk gezet en vele ballen weten wij zo weer op de helft van de tegenstander te veroveren. Het duurt toch nog wel tot ongeveer de 10e min. voordat wij de eerste keer scoren. Suzette ontvangt de bal rond de middenlijn en dribbelt goed door. Aan de rechterzijde loop Sanne goed aan de buiten kant, zodat Suzette vrij door kan lopen. Lisa loopt mooi vrij vanuit de rug van haar directe tegenstander waarna Suzette de bal precies tussendoor weet te spelen en Lisa zo vrij voor de keepster zet. Lisa maakt goed af en hiermee is de toon van deze wedstrijd gezet! 1-0

Hierna gaan we goed door en scoort Romy ook nog uit de kluts van dichtbij de 2-0.

Dan wordt er gewisseld en worden Kirsten, Miranda en Wendy gewisseld voor Dolorus, Joy en Romy. Hierdoor verandert er weinig aan ons spel, en weet Miranda zeer snel te scoren 3-0

Echter hierna komt er iets in ons spel, zodat we achteruit gaan lopen. Voorin wordt er minder druk op de bal gezet en ons tempo bij het aanvallen gaat naar beneden. Hierdoor komen de dames van Stellendam steeds meer in hun spel en er komen zelfs een aantal kansen. Toch weten Tessa W, Mirthe v. G, Suzette en Evi het goed dicht te houden. En zijn er geen moeilijke reddingen van Eva nodig. Toch gaan wij als leiding toch iets geschrokken de kleedkamer in en bespreken deze situatie. Ook in de rust weer 3 speelsters door gewisseld

En doorgenomen dat wij na ongeveer 25 min nog eens drie speelsters gaan wisselen. Hierdoor zal iedereen een keer zijn gewisseld en vele meiden op verschillende posities hebben gespeeld. Dit is iets wat wij als leiding zeer graag willen. vaak moeten wij de hele opstelling omzetten omdat sommige meiden niet op een bepaalde positie kunnen spelen. Dat maakt het voor de leiding heel moeilijk, maar ook voor het team is dit verwarrend wanneer bij een wissel drie of zelfs meer meiden van positie moeten worden gewisseld omdat een bepaalde speelster niet op een andere positie kan worden ingevoegd!

De tweede helft start niet zo best. Stellendam is feller en scoort dan ook binnen 3 min. de 3-1

Wij kunnen ons spel van de eerste helft niet meer vinden en we gaan mee in het lage tempo van Stellendam.

We zetten een paar speelsters op een andere positie en wisselen na 20min nogmaals.

Hierdoor kunnen we weer ons eigen spel gaan spelen en dan vallen de volgende doelpunten dan ook vrij snel! Miranda weet nogmaals deze middag na goed doorgaan in de zestien te scoren 4-1

Jammer genoeg scoort de hard werkende Mirthe v. N. niet zelf, maar zorgt ze wel ongemerkt voor twee assist. Één van haar schoten kaatst terug van de bovenligger waarop een alerte Dolorus kan binnen tikken. 5-1 Kort hierna gebeurt dit nogmaals en weet Miranda de terug kaatsende bal tegen het net te schieten. 6-1

Stellendam komt er in deze fase echt niet meer aan te pas. De spaarzame uitbraken worden nog maar door twee van Stellendam belopen, de rest blijft eigenlijk continu op hun eigen helft.

Wij krijgen steeds meer kansen, maar weten er nog 1 te maken waardoor deze wedstrijd eindigt in een 7-1 overwinning.

Meiden allemaal heel goed gespeeld vooral de eerste 20min in de eerste helft was een genot om naar te kijken. Bewegen zonder bal is zo verschrikkelijk belangrijk. Rustig de bal rond laten gaan. Je laat hiermee de tegenstander veel lopen waardoor er op den duur steeds meer ruimtes ontstaan. Houd dit vol en we gaan gewoon leuk mee doen in deze competitie.

Denk nu niet dat al de komende wedstrijden zo makkelijk gaan verlopen, maar deze is overtuigend en met goed spel afgewerkt. Op naar volgende week waar Melissant op ons wacht!!

Volg ons ook op twitter!