Zaterdag 22 februari 2014

Flakkee 1 – V.V. SNS 1   1-1 (1-0)

Doelpunten:      1-1       Robbert Melaard

Opstelling: Jan van Asperen, Willem Braber, Peter Vroegindeweij, Paul Looij (Sjoerd Koppenaal), Gerben de Jong (Jodrik ter Haar), Arjan van Gurp, Brent Melaard, Robbin Arensman, Henrik Braber, Jaimy van Rumpt, Robbert Melaard

Vanwege het slechte weer van enkele weken geleden, moest vandaag de uitwedstrijd bij Flakkee ingehaald worden. Na de mooie overwinning van vorige week op Bernisse was er met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd. Bij een overwinning zou SNS de 2e periode opeisen. Een ander resultaat zou dan ook voelen als een nederlaag.

Onder prachtige weersomstandigheden wordt er om 14.30 afgetrapt op de Pallandt. SNS begint uiterst zwak aan de wedstrijd. Men wordt op meerdere fronten afgetroefd door het jeugdige Flakkee.

Waar Flakkee in de beginfase al een paar keer dreigend is, kan SNS daar niets tegenoverstellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Flakkee binnen het kwartier al op 0-1 komt. Een overtreding op Brent Melaard wordt door de scheidsrechter niet als zodanig beoordeeld en Flakkee countert razendsnel zonder ook maar een strobreed in de weg gelegd te worden, naar een verdiende voorsprong. Behalve een paar speldenprikjes kan SNS het de verdediging van Flakkee niet echt lastig maken. Flakkee daarentegen had de voorsprong nog voor de rust verder uit kunnen breiden. SNS had het aan doelman van Asperen te danken dat het zonder verdere kleerscheuren de rust in zou gaan.

Na de rust begon SNS een stuk feller. Hier had het wel een donderspeech van trainer Dabak voor nodig. SNS kreeg in het begin van de tweede helft via twee vrijetrappen net buiten de zestienmeter ideale kansen op de aansluitingstreffer. De pogingen van Arensman misten helaas de precisie. Er volgden aan beide kanten nog wat dreigende momenten uit dode spelsituaties. Echt uitgespeelde kansen waren er amper. Dat SNS in de 70e minuut uit een corner op gelijke hoogte kwam, was dan ook niet verwonderlijk. Robbert Melaard zorgde met een knappe kopstoot voor de 1 -1. En ondanks het vlaggen van de grensrechter, keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Iedereen verwachtte nu een opleving van SNS, maar deze bleef uit. Het was juist Flakkee wat in de slotfase de dienst uit maakte. Men mocht nog van geluk spreken dat Flakkee in de 80e minuut een penalty miste en men helemaal met lege handen zou staan. Na 91 minuten werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd en waren beide ploegen teleurgesteld over het eindresultaat.

Volgende week neemt SNS het op tegen Stellendam. Voor een goed resultaat moet er meer strijd en beleving zijn dan vandaag het geval was. Om 14.30 is de aftrap in Stellendam. Tot volgende week.